Nytt matmagasin

Nu är det andra numret ute av matmagasinet Hunger. Det här är tidningen för alla ekonördar som tar maten på allvar. Här kan du läsa om råvaror, rätter, matkultur och en hel del granskning av matfusket i butiker och på krogen.

EkotidningMats-Eric Nilsson, som bland annat skrev ”Den hemlige kocken”, är chefredaktör. Bakom satsningen står skaparna av Offside och Filter.

I det här numret har jag bl.a. fått läsa om granskningen av kycklingindustrin. Idag äter vi tydligen mer kyckling än någonsin, och inför det låga priset blundar vi för hur det står till i världens kycklingfabriker. Den vanligaste kycklingen som ligger på våra tallrikar idag är framavlad på ett sätt som gör den mer snabbväxande och köttigare med stora bröst och lår. Bara det får mig att börja må illa. När jag sedan läser vidare om vilka problem som medföljer så som plötsliga hjärtinfarkter, ont när de går och de inre organen som helt enkelt inte hinner med när kroppen växer så snabbt, vill jag ta helt avstånd från de flesta kycklinguppfödare. Att de även får antibiotika (Koccidiostatika) i förebyggande syfte (EU klassar inte just denna medicin som antibiotika, eftersom den anses nödvändig, men den är det) får mig att helt vilja stödja de få och små uppfödarna som tänker mer hållbart och ekologiskt.

Köp den, läs den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑