Ekologisk Yoga

Den där fräna lukten jag brukar känna när jag ligger där och svettas på min yogamatta har nu fått ett abrupt slut.  När jag plågsamt insåg att det var en hög med ftalater och andra mjukgörande medel som jag har legat och andats in under några år blev det verkligen dags för ändring.

Bild yogaTack och lov hittade jag mycket bättre mattor i schysta naturmaterial som inte kommer störa mig nästa gång jag ligger i min sköldpadda-pose. Sweet!

Yogamattan Manduka eko är en miljövänlig matta gjord av naturgummi och har skapats genom en helt giftfri process som inte lämnar några spår åt eftervärlden.

Miguru är ett annat företag med fina ekologiska mattor.

En del av mattorna går att tvätta i maskin medan andra tvättas med mattrengöringsspray. Ett ekologiskt och bra exempel är Yoga & Exercise Mat Cleaner. Det är ett giftfritt, allergivänligt och effektivt sätt att rengöra din matta på.

2 reaktioner till “Ekologisk Yoga

Lägg till

  1. Nyss hittat till din blogg, en rolig upptäckt! Har själv spanat på olika ekomattor till yogan, och även läst på lite. Många verkar uppleva att mattorna i naturgummi har en ganska kraftig gummilukt… vissa menar att den vädras ur rätt snabbt medan andra verkar störas av den länge. Är detta något du märkt av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑