Två appar för att undvika gift- och miljöfällor

Har ni inte redan kollat in apparna Vara utan fara och Grön Guide så är det hög tid att göra det nu. Två helt fantastiska appar som på ett mycket tydligt sätt visar var de värsta gift- och miljöfällorna finns i vår vardag.

Vara utan fara Appen Vara utan fara är uppdelad efter varukategorier och skadliga kemikalier. Ska du till exempel handla skor eller något i byggvaruhuset så kan du snabbt gå in och kolla vad du bör undvika. Ett extra plus är att du kan skicka en fråga till leverantören om vilka kemikalier en vara innehåller. Bakom appen står två miljövetare från Stockholms universitet.

Grön Guide


Grön Guide
är appen som hjälper dig att vara mer miljösmart. Ett absolut måste för en miljömedveten person idag. Appen är indelad i kategorierna hemmet, mat, barn, resa, kläder, jobbet och trädgården. Ett plus med denna app är checklistan som direkt visar hur miljösmart just du är. Den här är det Naturskyddsföreningen som ligger bakom.

Kostnadsfritt och superduperenkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑