Fem fantastiskt goda ekoviner under 100-lappen

Nu har jag hittat hela fem goda ekoviner på Systembolaget, halleluja! Nej, det var inte svårt. Många börjar faktiskt bli riktigt bra.

Naturligt vinJag har också lärt mig vad skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin är. Det finns nämligen olika odlingsmetoder inom hållbarhetstänket. Kort kan man säga att i ekoodlingar gödslar och bekämpar man skadedjur och annat endast med hjälp av biologiskt nedbrytbara preparat. Biodynamiska odlingar bygger på gårdens naturliga förutsättningar som en självreglerande levande organism. Man hjälper endast till och gödslar men då omsorgsfullt och med så naturliga produkter som möjligt. Naturvinsproducenterna däremot tar det ett steg längre. Här ska den mänskliga inblandningen vara minimal i tillverkningsprocessen. Druvor skördas för hand och inga preparat används genom hela processen, naturlig jäsning o.s.v. Ja, det är verkligen finlirarnas vin det här. Tyvärr, har jag inte smakat ett sådant vin ännu, de finns på Systemet men ligger högt i pris. Läs mer om de olika odlingprocesserna här hos Naturligtvin

Jaja, eko, bio eller naturvin spelar ingen roll. Bara du väljer något utav dem. Det här är viner som bevarar jorden, håller grundvattnet rent och ser till att vi inte får i oss en massa onödiga kemikalier. Alltså #byttilleko!


 

 

 

2 reaktioner till “Fem fantastiskt goda ekoviner under 100-lappen

Lägg till

  1. Bra tips som passar till lite olika tillfällen.
    Hoppas vin och vindruvor kan bli en sak som många byter till ekologiskt då det gynnar både en själv och medmänniskorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑