En förgiftad apelsinjuice med sociala problem

Ett nytt nummer av den nya grävande mattidningen hunger är ute i butikerna. Jag älskar den och fullkomligt slukar de ca 100-sidornas intressanta artiklar om matfusket. I det här numret får vi fördjupa oss i den hårt korrumperade juiceindustrin i Brasilien, där arbetarna behandlas som slavar och apelsinerna hårdbesprutas med gifter som förbjöds i EU för flera decennier sedan. En helt vidrig historia där återigen de allra fattigaste utnyttjas för att de rika ska bli rikare.

Pressade apelsinJag läser även att Sverige är en av världens mest juicedrickande länder och mer än hälften av all apelsinjuice som dricks i världen idag tillverkas i Brasilien. Eftersom Brasilien är ett av världens mest ojämnlika länder och korruptionen är så enormt utbredd ser man inte någon förbättring inom den närmsta framtiden. Då är det alltså dags för oss konsumenter att agera. Köp inte apelsinjuice eller apelsiner från Brasilien! Undvik speciellt God Morgon- och Tropicana-juicen.

Pressa själv! Hur enkelt som helst. Två apelsiner räcker till ett glas juice. Köp ekologiska apelsiner. Godare och mycket nyttigare.

2 reaktioner till “En förgiftad apelsinjuice med sociala problem

Lägg till

    1. Hej! Vad roligt att du gillar bloggen och tack för ditt fina inlägg. Jag ser fram emot att titta in hos dig och se vad du skriver om:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑