Fem bra solkrämer för dig och de små

Solen levererade verkligen i helgen där jag bor och det börjar bli dags att skydda oss och våra små från de allt för starka strålarna. Det här med solkrämer har jag egentligen aldrig gillat. Det har alltid känts konstigt att smeta in sig med en kräm som kan blockera något så starkt som solen. Vad kan det finnas i en sådan kräm? Jo, massor av obehagliga kemikalier som känns som de gör lika mycket skada som nytta. Kemikalierna går nämligen in i huden för att skydda mot strålningen, men problemet är att barnens kroppar fixar inte att sedan bryta ner kemikalierna.

Jag är istället en stark förespråkare av skyddande kläder och solhattar. Men, jag inser också att det inte alltid räcker för de små och att det ibland kan behövas lite extra skydd. Men då kan du lita på att jag lusläser innehållsförteckningen och granskar solkrämen noga innan den åker på den lilla barnnacken. Det finns också bra bloggar som jag läser när det gäller ekologisk hudvård som har mycket bra information om solskydd. Beaty comes clean är en av de bästa.

Så, hoppa över Bamse-flaskorna och välj något bra. Här kommer några favoriter:

Organic children sun lotionOrganic Children sun lotion

LaveraNY

Lavera sun sensitive

Greenpeople solkräm

Green people sun lotion

Eco Cosmetics solkräm

Eco cosmetics

Eco cosmetics barn

Eco Cosmetics barn

 

 

2 responses

  1. Hej Cecilia, tusen tack för en jättefin blogg! Så många tips som jag har hittat här! Älskade t ex ditt inlägg om gröna växter och ren luft!

    Och tusen tack för att du skriver så fina ord om min blogg. 🙂 Bra inlägg om solskydd och jättebra tips! Barnprodukter tycker jag dessutom är toppen att använda själv eftersom de ofta är oparfymerade. Jag är extra petig med att undvika parfym (och eteriska oljor) i solprodukter eftersom dessa ämnen kan irritera huden och ibland dessutom vara phototoxiska (reagerar ihop med UV-strålning på ett skadligt sätt).

    Hoppas att få ta del av dina fina inlägg länge, länge framöver! 🙂

    • Hej! Vad roligt att du gillar den och tack själv för otroligt innehållsrika poster med mycket matnyttig information om hudvård på din blogg. Jag följer den slaviskt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

toxicolour

Din guide i kemosfären

Beauty Comes Clean

Din giftfria vardag

- Oberoende miljövänlig

Din giftfria vardag

Louise Konsumentkoll

Din giftfria vardag

Naturskyddsföreningens bloggar

Här hittar du alla våra bloggar.